Home / News (pagina 9)

News

U zhvillua seminari me titull “Islami, fe e mesatares”

Nё datё 19 dhe 20 Tetor, nё ambjentet e Hotel EuroCamp, Cesenatico, u zhvillua seminari me titull “Islami, fe e mesatares”. Ligjёruan nё kёtё seminar profesori i nderuar Tahir Zeneli dhe hoxhё Sevgani Asani. Hoxhё Asani ligjёroi temёn “Fenomeni i ekuilibrit nё pёrgjithёsi” dhe prof. Zeneli temёn “Koncepti i sё ...

Leggi Articolo »

Islami fe e mesatares

Es-selamu alejkum! Dёshirojmё tju njoftojmё se Unioni i Shqiptarёve Musliman tё Italisё, organizon seminarin e radhёs me temё “Islami fe e mesatares”, ku do tё ligjёronё Tahir Zeneli dhe Sevgani Asani. Seminari do tё zhvillohet nё datat 19 dhe 20 tetor, nё ambjentet e hotel “EuroCamp”, Cesenatico.

Leggi Articolo »

“Ftesa nё Islam, konceptimi dhe format bashkёkohore”.

Nё datё 29 dhe 30 Qershor 2013, nё ambjentet e Hotel Villa Emma, Nago – Torbole, u zhvillua seminari me titull “Ftesa nё Islam konceptimi dhe format bashkёkohore”. Ligjёroi nё kёtё seminar profesori i nderuar Sabahudin Jashari.   Prof. Jashari analizoi metodiken e ftesёs dhe cilesitё e ftuesit duke e ...

Leggi Articolo »

Mblidhet Kёshilli i UAMI-t nё qytetin e Firences

Nё datat 18 dhe 19 maj 2013 nё ambjentet e hotel “Ottaviani” Firence, u mblodh Kёshilli i UAMI-t.Nё kёtё takim morёn pjesё antarёt e Kёshillit dhe Kryesisё. Diskutimi u pёrqёndrua mbi katёr çёshtje kryesore: objektivt e punes nё tё ardhmen, organizimi i punёs nё Kёshill,kordinimi i punёve midis Unionit dhe ...

Leggi Articolo »

U zhvillua kuvendi i UAMI-t 2013

Në datat 30, 31 dhe 1 prill u mbajt kuvendi i 6-të vjetor i Unionit Shqiptar Musliman në Itali, me temë “Tradita islame tek shqiptarët, vlerat dhe sfidat në një kontekst të ri”, mbajtur në Cavallino-Triporti, Venezia. Kuvendi vjetor i UAMI-t ka si objektiv mbledhjen e shqiptarëve muslimanë nga të ...

Leggi Articolo »

Kursi 6-8 korrik – hapen rregjistrimet

Të nderuar vëllezër e motra es-selamu alejkum, sic ju kemi lajmëruar në një mail tjetër në  fundjavën e parë të korrikut, në datat 6/7/8, UAMI organizon kursin e formimit të rradhës. Kursi do të trajtojë në hollësi  temën “Fikhu i agjërimit”. Ligjerues:  – Prof. Bashkim Aliu                    – Prof. Abdullah Tchina Kursi do të mbahet në ambientet e Casa Scout Resinelli ...

Leggi Articolo »

Ekonomia islame: Brescia 2012

Vellezer e motra ne islam! Ju njoftojme se ne dt. 27 – 29 Janar 2012 UAMI organizon  nje kurs formimi me teme rreth “Ekonomise Islame”. Ne kete kurs formimi do te trajtohen; Bazat koceptuale. Forma e kooperimit dhe ortakerise. Kultura e kursimit dhe investimit. Kredia. Sigurimi.Inkurajimi i prodhimit. Orientimi i konsumit ...

Leggi Articolo »

Fondazione UAMI

Leggi Articolo »