Home / Prima Pagina

Prima Pagina

Eletto il nuovo Consiglio Direttivo di UAMI

Il nuovo Consiglio Direttivo di UAMI eletto dall’assemblea generale il 1° di aprile a Lignano Sabbiadoro.  

Leggi Articolo »

Mektepi UAMI 2018/2019

Të nderuar prindër, Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu! Me anë të kësaj letre kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të merrni pjesë në programin e ri të organizuar nga UAMI për mësimdhënien e islamit për fëmijë. Shkarkoni prezantimin më poshtë për informacionin e plotë. Në datën 7 tetor 2018 do të ...

Leggi Articolo »

Kamp veror për fëmijë 12 / 13 maj 2018

Në datat 12 dhe 13 maj UAMI organizon, për  të katërtin vit rradhazi Olimpiadën e Mësim Besimit, në kuadrin e projektit “Mektepi që na bashkon”. Këtë vit aktiviteti është zgjeruar dhe pasuruar me kampin veror. Pjesëmarrja në Kampin Veror është e hapur për të gjithë fëmijët, edhe ata që nuk ...

Leggi Articolo »

Presidente UAMI partecipa all’Incontro tra le Istituzioni e le Associazioni islamiche

Si è tenuto il 19 Aprile 2018  in Prefettura di Milano un incontro tra le Istituzioni e le Associazioni islamiche presenti sul territorio per avviare un dialogo a livello regionale con le Comunità islamiche. L’incontro è il secondo dopo il primo svolto il 27 Giugno 2017. Al Tavolo regionale, hanno ...

Leggi Articolo »

Apertura iscrizioni per il X convegno annuale UAMI

Si comunica che dal 29/04-01/05 2017 si terrà il X convegno annuale UAMI presso “Centro Vacanze La Perla”  Via G. Bianchi, 8, 47814 Bellaria Igea Marina RN. Per partecipare al convegno bisogna versare la quota di partecipazione utilizzando i metodi di pagamento sotto indicati, e completare l’iscrizione nel seguente link entro e ...

Leggi Articolo »

Fillimi i muajit të bekuar të Ramazanit 2016

Falenderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Profetin Muhamed (s.a.v.s) Njoftojmё tё gjithё besimtarёt muslimanё me banim nё Itali se UAMI mbёshtet dhe firmos deklaratёn Shoqates Islamike Italiane e Imamёve dhe Drejtuesve Fetarё ( L’Associazione Islamica Italiana degli Imam e delle Guida Religiose), ndёrmjet shoqatave kryesore ...

Leggi Articolo »

“Mektebi që na bashkon” – UAMI nis projektin e mësim besimit për fëmijët nga 9 – 13 vjec.

UAMI nis projektin e mësim besimit  “Mektebi që na bashkon”  Në 8 shkurt të këtij viti UAMI filloi projektin “Mektebi që na bashkon” në gjashtë qytete të Italisë, me një numër total prej 94 nxënësish të moshave 9 deri në 13 vjeç. Projekti synon ti ofrojë fëmijëve, imamëve edhe prindërve ...

Leggi Articolo »

UAMI al Viminale per l’incontro con il Ministro Alfano

Lunedì 23 febbraio 2015, UAMI ha partecipato al primo incontro del ministro Alfano con rappresentanti della comunità musulmana. L’obiettivo è iniziare una nuova fase di dialogo per garantire il diritto dei musulmani a professare la propria religione e la partecipazione attiva nella prosperità della società.  

Leggi Articolo »

Ftesë për kontribut në zonat e përmbytura në Shqipëri dhe Maqedoni

  “Allahu e ndihmon robin e Tij përderisa ky është në ndihmë të vëllait të vet”   Vëllezer dhe motra, Duke parë situatën e rënduar në të cilën gjenden shumë banorë të zonave të përmbytura, UAMI u bën thirrje të gjithë besimtarëve mysliman në Itali të kontribuojnë në ndihma financiare ...

Leggi Articolo »

U zhvillua seminari me titull “Drejt njё edukimi pozitiv tё fёmijёs”.

  Nё datё 25 dhe 26 Tetor, nё ambjentet e Hotel “Bolognese”, Salsomaggiore Terme në provincën e Parmës, Unioni i Shqiptarёve Musliman nё Itali zhvilloi seminarin me titull “Drejt njё edukimi pozitiv tё fёmijёs” ku ligjёroi prof. Elmaz Fida i specializuar nё Psikologji dhe Teologji. Seminari u zhvillua në kuadrin ...

Leggi Articolo »