EventiNewsVarie

Piknik UAMI 8 qershor 2014 – Cremona “parco Pò”

U zhvillua në parkun Pò të Cremonas një piknik me antar dhe dashamirës të UAMI-t me banim në rajone dhe qytete të ndryshme të Italise.

Në këtë piknik na nderuan me pjesmarrjen e tyre dhe hoxhallarët e nderuar Justinian Topulli dhe Mustafa Tërniqi, të cilët mbajtën dhe nga një ligjëratë me temë shpirtërore.

Interes të madh zgjati nga pjesmarrësit dhe momenti i pyetje-përgjigjeve ku shumë prej tyre i drejtoheshin hoxhallarëve mbi cështje aktuale dhe praktike fetare të lidhura me karakteristikat e jetës në Itali.

Të shumta, si përherë, ishin në këtë takim familjet me fëmijë të grupmoshave të ndryshme të cilët si gjithmon mbushin dhe zbukurojnë aktivitetet tona.

Më pas u shtrua për pjesmarrësit dhe dreka me ushqime tradicionale shqiptare, të cilat ishin pregatitur me kujdes dhe shije nga antaret e shoqatës sonë.

U ndamë të gjithë nga ky takim me urimin e nismave të tjera në të ardhmen, si një nevojë dhe mundësi e vetme për të shtuar vëllazërimin midis muslimanëve shqiptar në Itali duke u nisur dhe  nga fakti që jemi larg vëndit tonë të dashur, Shqipërise.

 

Në vazhdim disa foto nga takimi:

10347079_485162331617510_2028435548465416003_n10404006_485160431617700_6630473933770118744_o10406429_485161861617557_2504194784072829172_n10410696_485161784950898_4594616546480215728_n10415629_485161241617619_6994991770072060714_n10437432_485161591617584_4439001675812022865_n

Show More

Uami

L’Unione degli Albanesi Musulmani in Italia è stato fondato nel marzo del 2009 da associazioni e cittadini albanesi residenti in Italia, provenienti dalla Macedonia, Kosovo e Albania, con il fine di coadiuvare i concittadini nella salvaguardia dei valori e delle identità. I fondatori di UAMI hanno considerato le necessità di incentivare e coltivare la conoscenza, l’aiuto reciproco, la coordinazione e la collaborazione tra i musulmani albanesi abitanti in Italia. Per la prima volta la nostra comunità viene rappresentata degnamente a livello nazionale in perfetto sincronismo con le normative e le leggi italiane.

Articoli correlati

Back to top button