CampingEventiMejtepi UAMINews

Olimpiada e parë UAMI

Në 6 dhe 7 qershor u zhvillua në bregdetin e Cervias (Ravenna) olimpiada e parë e mësim besimit ku morrën pjesë 55 nxënës nga gjashtë qytete të Italisë. Olimpiada është pjesë e projektit Mektebi UAMI nisur ne fillim të vitit. Ishin dy ditë intensive plotë gjallëri dhe aktivitet. Veç testit për librin “Ndriçimi i jetës” ku fëmijet dolën me rezultate shumë të mira me gjithë vështirësitë e gjuhës, pati dhe aktivitete të ndryshme zbavitëse dhe relaksuese.

 

IMG-20150607-WA0032

Fituesit e olimpiades ishin;

Vendi i pare; Halil Leti, Genova

Vendi i dyte dhe i trete; Sara Xeka, Piacenza dhe Lendime Elezi, Grosseto

Vendi i katert; Shemsije Jusufi, Grosseto

Vendi i peste; Harbin Ibrahimi, Grosseto.

IMG-20150607-WA0037

 

IMG-20150607-WA0084

 

 

 

Zoti i shperbleftë me të mira mësuesit që kanë punuar me shumë zell në këto 5 muaj që kur nisi projketi; Ylli Kaiku, Petrit Leti, Velian Sina dhe Zamir Xhatufa, Roland Ibrahimi, Eris Pirra dhe Anita Braka.

IMG-20150607-WA0110

Xhamia fituese për këtë vit u shpall ajo e Grossetos.

Falenderojmë gjithashtu dhe lutemi për të gjithë vëllezerit dhe motrat vullnetarë që kanë punuar per realizimin e ketij aktiviteti.

IMG-20150607-WA0028

Me lejen e Zotit projekti Mektebi që na bashkon, nisur në shkurt 2015 do të vazhdojë dhe në vitet në vijim, po ashtu dhe olimpiada e fundvitit shkollor si momenti kulminant, vlerësues dhe përmbyllës, me gjithë atmosferën dhe entuziziazmin që krijon si për fëmijet por edhe për mësuesit, prindërit dhe organizatorët.

IMG-20150606-WA0031

Show More

Uami

L’Unione degli Albanesi Musulmani in Italia è stato fondato nel marzo del 2009 da associazioni e cittadini albanesi residenti in Italia, provenienti dalla Macedonia, Kosovo e Albania, con il fine di coadiuvare i concittadini nella salvaguardia dei valori e delle identità. I fondatori di UAMI hanno considerato le necessità di incentivare e coltivare la conoscenza, l’aiuto reciproco, la coordinazione e la collaborazione tra i musulmani albanesi abitanti in Italia. Per la prima volta la nostra comunità viene rappresentata degnamente a livello nazionale in perfetto sincronismo con le normative e le leggi italiane.

Articoli correlati

Back to top button