Mejtepi UAMINews

Fëmijët e Mektepit UAMI takohen në Piacenza

Ditën e dielë 13 dhjetor fëmijët që mësojnë mësim besimin me projektin e UAMI-t “Mektepi që na bashkon” u takuan në Piacenza, ku u zhvilluan aktivitete argëtuese dhe sportive. Morën pjesë grupi i fëmijëve nga Trento, Bergamo dhe Milano, të cilët vizituan bashkëmoshatarët e tyre pranë qendrës kulturore islame në Piacenza. Veç lojrave të ndryshme që ishin organizuar dhe drekës së bashku, mësuesit organizuan edhe nje mini quiz me pyetje mbi mësimet e zhvilluara der më tani nga libri i tretë “Ndriçimi i Jetës”. Ishte një fundjavë e këndëshme jo vetëm për fëmijët por dhe për të rinjtë dhe prindërit që i shoqëronin. Në program gjatë vitit shkollor janë edhe vizita të tjera të ndërsjellta në qytete tëndryshme, si Trentino dhe Grosseto.IMG-20151213-WA0001

2015-12-13 16.07.17

IMG-20151213-WA0009

IMG-20151213-WA0056

IMG-20151213-WA0061

Show More

Uami

L’Unione degli Albanesi Musulmani in Italia è stato fondato nel marzo del 2009 da associazioni e cittadini albanesi residenti in Italia, provenienti dalla Macedonia, Kosovo e Albania, con il fine di coadiuvare i concittadini nella salvaguardia dei valori e delle identità. I fondatori di UAMI hanno considerato le necessità di incentivare e coltivare la conoscenza, l’aiuto reciproco, la coordinazione e la collaborazione tra i musulmani albanesi abitanti in Italia. Per la prima volta la nostra comunità viene rappresentata degnamente a livello nazionale in perfetto sincronismo con le normative e le leggi italiane.

Articoli correlati

Vedi anche
Close
Back to top button