ComunicatiDalle ComunitàNews

UAMI merr pjesë në takimin e zhvilluar nga UCOII

uami_ucooi

Të dielen më 15 Dhjetor u mbajt në Milano  takimi më  i rëndësishëm midis drejtuesëve të UCOII-t dhe drejtuesit e disa shoqatave të mëdha jo-arabe muslimane. Komuniteti musliman shqiptar u përfaqësua nga kryetari i Unionit UAMI,  z. Briken Bakalli, dhe shoqata F.A.T me kryetarin z. Altin Braka .

Qëllimi, siç ishte nenvizuar  dhe në ftesën e derguar shoqatave, ishte  realizimi i asaj  që Allahu na urdhëron në Librin e Tij Bujar,

“Me të vërtetë komuniteti juaj është një komunitet i vetëm dhe unë jam Zoti juaj! Me Adhuroni Mua.”( El Enbija, 92)

Duke kujtuar këtë urdhër hyjnor UCOII është përpjekur gjithmonë për të arritur unitetin më të lartë të mundshëm tek myslimanët në Itali .

Kuptojmë se kjo fazë inicjimi në këtë mision paraqet shumë herë vështirësi për shkak të larmisë së komuniteteve etnike dhe gjuhësore por  gjithesesi UCOII vendosi të takonte udhëheqësit e shoqatave  jo-arabfolëse, per të dëgjuar dhe kuptuar  më mirë problemet, nevojat dhe vështirësitë që hasen në aktivitetet e tyre.

Ishin të pranishëm vëllezër dhe motra, përfaqësues të shoqatave turke , shqiptare , bangladeshase, pakistaneze dhe senegaleze , nga UCOII , presidenti Elzir,  Hamza Piccardo i cili është përgjegjës për marrëdhëniet me komunitetin jo- arabfolës, sekretari Ahmad Paolantoni dhe  Selim Fouad.

 

Në një atmosferë vëllazërore, të gjithë të pranishmit  kanë shprehur njëzëri gatishmërinë e tyre për t’u angazhuar në një proces  bashkëpunimi në mënyrë që të shërbejnë më mirë komuniteteve, e përgjithësisht muslimanëve  në Itali .

 

Në pasdite u zhvilluan katër Workshop-e në të cilat u diskutua mbi Drejtat, Organizimin e Përgjithshëm, Marrëdhëniet me jomyslimanët dhe me brezat dytë (ose fëmijët e emigrantëve, lindur e rritur brenda kulturës bujtëse).

Punimet perfunduan në oren 16:00 me një premtimin për të vazhduar akoma më shumë  bashkëpunimin midis tyre.

Falenderimi i takon Allahut te Madheruar!

Show More

Uami

L’Unione degli Albanesi Musulmani in Italia è stato fondato nel marzo del 2009 da associazioni e cittadini albanesi residenti in Italia, provenienti dalla Macedonia, Kosovo e Albania, con il fine di coadiuvare i concittadini nella salvaguardia dei valori e delle identità. I fondatori di UAMI hanno considerato le necessità di incentivare e coltivare la conoscenza, l’aiuto reciproco, la coordinazione e la collaborazione tra i musulmani albanesi abitanti in Italia. Per la prima volta la nostra comunità viene rappresentata degnamente a livello nazionale in perfetto sincronismo con le normative e le leggi italiane.

Articoli correlati

Back to top button