Istituto Islamico UAMINewsSeminari

Takimi i radhës i Institutit UAMI 17-18 shkurt 2018 në Salsomaggiore Terme (PR)

U rrealizua me sukses takimi i rradhës i Institutit UAMI, fundjavën e shkuar  17-18 shkurt 2018 ne Salsomaggiore Terme (PR), me Prof. Sabahudin Jasharin dhe Prof. Abedin Musallari.

Në këtë takim u diskutua libri “Si të bashkëveprojmë me Synetin” i Dr. Jusuf Kardavit.

Projekti i institutit për studime fetare lindi si nevojë e nje gjenerate aktivistësh të angazhuar ne ftesën islame në Itali. Instituti  është  i shtrirë në një periudhë 3 vjeçare, me takime periodike në klasë dhe mësim në distancë.  Në program parashikohen 12 referenca nga lëmi të ndryshme fatare (një libër çdo 3 muaj) duke nisur nga Shkencat e Kuranit, Hadithi, historia islame,  Usul Fik’hu etj.

Show More

Articoli correlati

Back to top button